top of page

התמודדות ילדים ומתבגרים
בעת אבל

ילדים ומתבגרים בעת הזו מושפעים מהמתרחש סביבם בימים מורכבים אלו. חווית השגרה שלהם הופרה, מידי יום יש שינויים חדשים, הם רחוקים מחבריהם בבית הספר, מהשכונה. גני המשחקים והספורט סגורים והם מוצפים חששות ופחדים ומפני אזעקות, נפילת טילים, חדירת מחבלים, ומחשש שהקרובים אליהם יפגעו. 
כאשר מצטרפת לכך חווית אובדן ואבל על אדם אהוב, תחושת הבדידות מתעצמת. ההורים, או ההורה הנותר, עסוקים בכאבם וצערם ולא תמיד פנויים או יודעים כיצד לפעול ומה לומר לילדיהם. 

גם ילדים ומתבגרים שחוו אובדן לאחרונה, עדיין מתמודדים עם אבלם וכאבם. הסטת תשומת הלב החברתית פנימה לכל משפחה, מותיר ילדים ומתבגרים אלו בודדים בכאבם, פיזית ורגשית.
ילדים ומתבגרים תלויים במידה רבה בסביבה הבוגרת המקיפה אותם, יותר מאשר המבוגר. הם זקוקים למבוגר בסביבתם לשם הבנת עצם מושג המוות, נסיבותיו, הבנת הסופיות שלו והפנמתו, הבנת הכאב, החיפוש אחר האדם שמת, והתארגנות מחודשת של חייו והמשך התפתחותו. יצירת קשר של תמיכה ונחמה, על ידי החברים והמשפחה, יעזור להם לחוש הכרה והבנה, ותחושת ביחד תומכת. 

אנו בטוחים שאתם כהורים, רוצים לתמוך בהם בתקופה מורכבת זו, לשוחח איתם, ולהבין אותם, את רגשותיהם וצרכיהם טוב יותר. יתכן שמעסיקות אתכם שאלות שונות כמו – איך לספר לילד על המוות? מהן ההתנהגויות המקובלות של ילדים באבל בגילאים שונים? איך נוכל לעזור לו?


חשוב לציין כי באופן כללי רוב הילדים הם בעלי חוסן ויכולת התמודדות עם האובדן, אך ככל מי שחווה אובדן, גם הם זקוקים למערכת תמיכה מהמשפחה, החברים, הקהילה ובית הספר. תפקיד ההורה שנותר מהווה תפקיד חשוב בהסתגלות הילד לאובדן, כנות, ידע והכוונה של מבוגר משמעותי יעזרו לילד לצלוח את התקופה, וליצור חיים בעלי משמעות וזהות. 
אנו מאמינים, כי ייעוץ עבורכם ההורים, יכול לתמוך בכם לעבד את רגשותיכם, לשתף ולשאול, להיתמך ולעזור לכם להוות משענת עבור ילדיכם. 
אנו מציעים לכם להיעזר באחד מאנשי המקצוע המוסמכים שלנו  שיכולים להיות זמינים עבורכם לכל שאלה, עזרה וייעוץ – וכל זאת בהתנדבות מלאה וללא כל עלות. 

bottom of page